NAZAJ K PREDSTAVITEV

 

 

Obstaja kar precej dokazov, da smo dejansko reinkarnirani. Del teh dokazov dobimo pri regresijah v hipotetična pretekla življenja. So različne možnosti razlag, za to kar ljudje doživijo v regresijah. Ena je seveda reinkarnacija. Mnogo izkustev bi bilo lahko razloženih kot simbolika ali kriptomnezija, toda prav gotovo ne vse od njih! Danes se navadno izvaja regresijo brez hipnose. 

Že davno je bili odkrito, da je taka regresija lahko zelo koristna. Težki problemi kot so fobije, strahovi, blokade, negativni vzorci in tako dalje, so našli njihove rešitve in se niso več vrnili. Ta izredni učinek je drugi del dokaza za reinkarnacijo (če bi bilo vse le fantazija, ne bi bilo nikoli takega učinka). To odkritje je vodilo k ustanovitvi nove veje alternativne psihologije, navadno imenovane “terapija preteklega življenja”. To ime vsekakor ni ustrezno in ga ne moremo uporabljati za vse terapije, ker mnoge od njih ne vodijo le v pretekla življenja ampak tudi v traumatične situacije v otroštvu v tem življenju (iz katerih kasneje vzniknejo psihološki problemi), ali celo v maternici preživeti čas. Nekatere regresije niti ne vodijo v pretekla življenja ampak samo v otroške situacije in prenatalno dobo. Zato je regresoterapija primernejše ime. 

 

PRINCIPI REGRESOTERAPIJE

Začenši od osebnih problemov (strah, tesnoba, fobija, vzorci v reakcijah in navadah, bazični občutek žalosti, nejasni občutek krivde, problemi s starši, zavrnitev bližine, itd.…  mogoče tudi psihosomatsko povzročeni zdravstveni problemi) iščemo sledeče:

 

 

 

V določenih primerih: Podoživeti ustrezajočo pozitivno situacijo, ki se je prej pripetila v traumatičnem izkustvu. Potem tam ni bilo strahu (ali karkoli drugega kar bi povzročilo problem), nekdo bi celo lahko užival v njej; zavedati se dejstva, da bi bilo lahko tako spet danes v podobni situaciji.

 

Osvoboditev negativnih emocionalnih energij (ali celo fizičnih občutkov) je povečini izredno učinkovito. Mogoče je tako zato, ker se tukaj nekaj dogaja tudi na duhovnem nivoju (kar naša uradna znanost noče verjeti).

 

Izredni učinek, zelo verjetno kaže, da smo tukaj resnično segli v pravi vzrok problema. Če končno je reinkarnacija in imajo ljudje lahko probleme katerih vzrok je v predhodni eksistenci, ne bo nikoli nekdo dosegel pravega vzroka problema, če je hipoteza o reinkarnaciji zavrnjena.

 

Kot pravi nemški pregovor: Kdor ozdravi ima prav…

 

 

NAPAKE V REGRESOTERAPIJI

 

NAZAJ K PREDSTAVITEV